Kdopak nám to tu loupe perníček?

Tak sladká. Tak voňavá.

Tak vánoční.

Upečte si s námi nádhernou pohádkovou chaloupku – celou z perníku!

Začíná perníkové kouzlení s Lenkou Přibylovou.

Tento kurz není jen o chaloupce, je o zvládnutí všech tajů perníků, medovníků.

Vypadá kouzelně. Voní domovem. Chutná Vánocemi. A co je na tom nejlepší? Že ji zvládnou i úplní začátečníci.

CHCI TO UMĚT

Že už jste upéct, nazdobit perník nebo perníkovou chaloupku zkoušeli, ale nepovedlo se to úplně podle vašich představ?

Jako bychom to viděli…

Perník byl moc měkký nebo dokonce po upečení ztratil tvar a ostré hrany?

Rozhodně nebyl krásně rovný, povrch byl plný puchýřů a prasklin?

Po upečení měl smutnou šedivou barvu? Hebké perníkové zbarvení nikde?

Poleva byla řídká, roztékala se a při zdobení ucpávala sáček nebo se po zaschnutí drolila?

Perníku se po upečení ohnuly rohy nahoru a přestali jste mít chuť pokračovat?

Nemáte fantazii vymyslet si celou kompozici a už vůbec dát dohromady střih tak, aby to pak celé sedělo?

A lepení? Nic nedrželo a všechno se nakonec zbořilo?

Místo krásné chaloupky zbyla jen hromada slz?

Nejraději byste všechno vyhodili z okna ven?

Nevěříte si, že to zvládnete anebo zda se do toho vůbec pustit?

Že tohle všechno také znáte? 

Tak my vás naučíme, jak to dělat celé správně.

Protože tahle chaloupka stojí i za druhý pokus.

Připravili jsme pro vás nový obsáhlý online kurz, kde vás s Lenkou ze Studnických perníčků naučíme, jak vytvořit krásně nazdobenou a voňavou perníkovou chaloupku.

Požádali jsme o zhodnocení kurzu před tím, než ho teď prezentujeme vám, paní Soňu Višňovskou (Medovníky Soňa). Na českém a slovenském trhu patří k uznávaným perníkářkám a medovníkářkám.

Dobrý deň Vanda a Lenka,

akurát som dopozerala kurz Lenky (Studnické perníčky) a rada vyjadrím svoj osobný názor. Som plná emócií, možno práve preto, že ani jednu z Vás osobne nepoznám, ale aspoň na chvíľku som mala možnosť byť s Vami tak trochu aj osobne prepojená.

Myslím, že vidieť Lenku pri práci, je snom mnohých medovnikárok a pernikárok. A Sladké mámení to ponúka.

No a teraz k samotnému kurzu:

Videá a pracovné postupy sú veľmi profesionálne  spracované. Sú presné, zamerané na každý detail, čo určite pomôže i úplnému laikovi, aby podľa postupov dokázal spracovať cesto, upiecť a nazdobiť perník, medovník. Samozrejme hlavne pri zdobení treba mať určitú prax.

Musím podotknúť, že sama so svojimi skúsenosťami, som sa mnohé od Lenky naučila, preto myslím, že dokáže priniesť nové poznatky nielen laikom, ale i ženám, ktoré už majú čosi odpečené.

Veľmi sa mi páči aj humor, ktorý je tam krásnym spestrením a musím sa priznať, že často som sa pristihla s úsmevom na perách. Pobavila ma aj Lenkina kreativita, ako hľadala riešenie napr. pri pečení základne pri svietnikoch (kýbel z Primalexu), alebo pri skladaní strechy domčeka.

Tiež ste sa dotkli háklivých tém a Lenka naozaj prezradila mnohé tajomstvá, ktoré sú denne preberané medzi medovnikárkami, ako farba cesta, ktorú si myslím mnoho medovnikárok necháva ako svoje tajomstvo. 

Tiež ste sa dotkli ceny a poukázali a dôkladne vysvetlili pracovnými postupmi, prečo je cena výrobkov taká. Pečenie a zdobenie medovníka je naozaj proces, ktorý sa nedá urýchliť.

Všetky pracovné postupy sú spracované do detailov. Sama som sa zúčastnila niekoľkých kurzov a musím podotknúť, že na máloktorom kurze Vám poskytnú toľko informácií. Väčšinou sú kurzy rozdelené, buď na spracovanie cesta a pečenie, alebo na príprava polevy a zdobenie a Vy ponúkate kompletný návod.

Lenka poskytla toľko informácií, ako Vám poskytne málokto.

Poukázali ste i na možné nezdary, ktoré pri práci môžu nastať, ako napr. pri zdobení liniek, ale hneď ste ponúkli i riešenie. To sa mi veľmi páči a myslím, že pri zdobení sa našla nejedna medovnikárka, ktorá si láme hlavu, ako nezdar vyriešiť. Čiže ponúkate návod aj na riešenie nedostatkov.

Klobúk dole pred tým, aké informácie Vám Lenka poskytla, sama robím niektoré veci veľmi podobne, no niektoré úplne ináč a je na každom, ktorý ten postup si vyberie a ktorý mu vyhovuje.

Takže zhodnotím celkovo: veľmi profesionálny kurz, prepracovaný do detailov, s mnohými odhalenými tajomstvami, spestrený humorom, ľahkosťou a prirodzenosťou. Chválim!!!

Krásny deň všetkým. Soňa Višňovská

https://www.facebook.com/medovnikysona

Lenka vám předá celé své umění. A to za to stojí.

17 videí (225 minut) už čeká na vás

Přístup k videím získáte ihned a napořád.

Sledujte je z pohodlí svého domova.

Kdykoliv se k nim můžete vrátit. Na počítači, tabletu nebo mobilu.

Lenka vám navíc poradí v uzavřené FB skupině.

Tento kurz je zatím největší, který nabízíme.

Jdeme do opravdu velkých podrobností.

Přitom používáme jen suroviny, které seženete v každém obchodě, a pomůcky, které běžně najdete u sebe v kuchyni.

Podívejte se na video, ať víte, co vás čeká.

Vánoční perníčková nálada

Zahalte se příjemnou domácí atmosférou s vůní Vánoc. 

Vždyť perníčky a Vánoce – to je klasika, která k sobě prostě patří. Ozvláštněte si letošní svátky a vyzdobte domov báječnou perníkovou chaloupkou. 

Zvládnete ji sami, ale zapojit se samozřejmě může celá rodina! Zaručujeme, že spolu strávíte spoustu krásných chvil.

A společně vytvoříte tuhle nádheru...

Pro začátečnice i pokročilejší

Že chaloupka vypadá moc složitě? Vypadá, ale ve skutečnosti není.

Stačí vědět, jak na ni. 

My vás velice podrobně provedeme celým procesem – od hnětení těsta,

pečení, přes zdobení až po lepení a finální doladění.

Naučíte se:

  • jaké suroviny a pomůcky potřebujete
  • jak správně zadělat těsto
  • jak ho správně vykrájet, aby drželo tvar
  • jak ho správně upéct
  • jak dobarvit perník, aby byl krásně „perníkový“
  • jak na konečnou úpravu perníku, aby vše stálo a drželo
  • jak vyrobit dokonalou bílkovou polevu a královskou glazuru
  • jak perník ozdobit různými tvary a liniemi
  • jak všechno poskládat a pevně slepit
  • jak vaše perníkové dílo finálně dozdobit
  • a jako BONUS: jak vyrobit kornoutek

Tak co vy na to? Pustíte se do toho s námi i vy?

Přístup k videím získáte ihned a napořád.

Sledujte je klidně z vaší kuchyně. Zkrátka tam, kde je vám nejlépe. Kdykoliv.

Podrobný návod od A do Z

Všechno vám ukážeme krok za krokem. Přesně tak, jako bychom vám to vysvětlovali u vás doma. Pozvolna, jasně a tak, abyste měli dost času vše pochopit a udělat. 

Naučíme vás úplné základy i techniky z „vyšší dívčí“. Díky tomu můžete s perníkem kouzlit podle své vlastní fantazie – a nejen na Vánoce. Vytvořte si třeba 3D velikonoční kraslici nebo truhlu plnou perníčků na svatbu.

Tento kurz je opravdu velmi podrobný, se spoustou vychytávek a fint. Lenka vás naučí všechno, co se jí samotné v praxi nejvíc osvědčilo.

Běžná cena fyzického kurzu

by byla minimálně 6000 Kč (240 eur).

A museli byste cestovat 3x. Nebo na 3 dny.

Teď se to vše naučíte od Lenky v klidu vašeho domova.

Kdy vy budete mít čas a chuť.

Cena kurzu je 4980 Kč (199 eur)

Tak neváhejte a objednejte si

kurz Perníková chaloupka už dnes.

A jako dárek získáte ke stažení

  • recept v kaligrafickém vyhotovení
  • funkční recept, aby byl perník krásně měkký a přitom pevný

Tak neváhejte!

Tento kurz je opravdová lahůdka.

A dál se dozvíte:

  • jaké druhy mouky a cukru použít, na co a proč
  • proč je skvělé čerstvě namleté koření
  • jak dlouho nechat těsto odpočívat a jak s ním v různých fázích pracovat
  • jak snadno vykrajovat, i když nemáte vykrajovátka
  • co kontrolovat a na co si dát pozor
  • jak a čím dobarvit perník, aby vyniklo sněhobílé zdobení
  • jak natírat bílkovou polevou, aby byla rovná – díky extrémně jednoduché technice to zvládne úplně každý!
  • jak si hravě poradit se všemi nedokonalostmi a chybami, které vám vzniknou
  • a jak z některých z nich dokonce udělat krásnou výhodu

Přístup k videím máte už na celý život.

Kdo za kurzem stojí?

Lenka Přibylová, vystupuje od roku 2014 pod značkou Studnické perníčky.

Vůně cukrařiny provází mou rodinu už po několik generací, avšak ta vůně pravého perníku a kouzlo malování se zrodilo teprve v mém dětství díky mé mamince, která mě od malička vedla k hezkým věcem a tvoření. Maminka byla všestranná, dělaly jsme vše, na co si lze vzpomenout. Ale nejsilnější vzpomínka směřuje do období období Vánoc a Velikonoc, kdy jsme malovaly perníčky. Nejvíce si vzpomínám na velikonoční vejce pro koledníky. Nejdříve jsme je ozdobily po obvodu a pak jsme cukrem obarveným kakaem malovaly doprostřed kočičky. Vejce jsme pak svazovaly mašličkou a dávaly je koledníkům místo klasických vajíček. Úžasně voněly a byly velké jako dvě dětské dlaně, aby bylo do čeho kousnout, jak vždy říkala maminka. Tato perníková vajíčka se stala Přibylovou tradiční koledou až do dneška.

Před 9 lety, jednoho podzimního večera jsme s maminkou zavzpomínaly na dětství, zadělaly těsto, upekly chaloupku a začaly malovat. Byl to balzám, dokázaly jsme malovat a hodiny mlčet, najednou jsem měla čistou hlavu a veškerá myšlenka a pozornost směřovala do špičky sáčku naplněného cukrem. Tehdy vznikla první fotka a myšlenka založit si své stránky. Studnické perníčky vznikly spontánně, bez příprav a očekávání. Dnes je tomu už 8 let, co se pravidelně účastníme jarních a vánočních trhů v Telči na zámku pod záštitou místní hospicové péče Sdílení, kterou intenzivně a s láskou podporujeme. Například každoroční výrobou 500 kusů perníkových medailí pro dobročinný „Běh městem šťastných lásek“.

V roce 2020 jsem se přihlásila na cukrářský šampionát pořádaný AKC ČR. Nezajímala mě konkurence, laťka z minulých ročníků, prostě nic, šla jsem sama za sebe bez ohledu na okolní svět. Odtud jsem si přivezla zlatou medaili. A kdo mě trochu zná, tak ví, že za úspěch nepovažuju jen jeden okanžik, není to nikdy chvilková záležitost, vítězství by se mělo zpečetit potvrzením. A tím vítězstvím myslím především to, že jsem dokázala překonat samu sebe a své limity. Téma betlém, které pro mne bylo doposud noční můrou, mě díky odhodlání a vystoupení ze zajetých vyskoušených postupů poslalo letos v říjnu opět na zlatý stupínek.

Jděte si za svými sny a plňte si je, najdete svou pravou podstatu a opravdové vnitřní štěstí…

S láskou, Lenka

Vítězný Betlém na Moravském cukrářském šampionátu 2021

Vanda Pálková je hlavní tváří značky Sladké mámení - revoluce ve zdobení od roku 2016. Zastřešuje celý tým lidí, který vytváří pro klienty v České republice a na Slovensku kvalitní cukrářské vzdělání.

Je propagátorka zdobení krémem, autorka luxusní cukrářské sady BE FINEST na květinkové zdobení. Osobně vyškolila téměř 600 zájemců o zdobení krémem.

S týmem dalších profesionálů z České republiky a ze Slovenska natočila přes 400 výukových cukrářských videí. Kurzy již absolvovalo více než 5 000 lidí.  

Prostřednictvím online výuky sdružuje milovnice a milovníky pečení a zdobení cukrářských produktů.

A tady je malá ochutnávka z kurzu

Co je obsahem kurzu?

1. Suroviny a pomůcky pro těsto

2. Zadělávání těsta 1. část

3. Zadělávání těsta 2. část

4. Suroviny a pomůcky pro práci s těstem

5. Válení a vykrajování

6. Vykrajování nožem

7. Pečení perníku

8. Suroviny a pomůcky pro dekoraci

9. Bílková poleva a královská glazura

10. Finální příprava perníku

11. Kontury

12. Práce s bílkovou polevou

13. Techniky zdobení

14. Zdobení perníku

15. Lepení

16. Kompletace

17. BONUS: Výroba kornoutku

Jaké další BONUSY ke kurzu dostanete 

1. bonus - přístup do uzavřené podpůrné FB skupiny

2. bonus - certifikát

3. bonus - sleva na nákup výrobků u LKstore.cz

4. bonus - sleva na nákup výrobků u Pastry.cz 

5. bonus - sleva na nákup dortových podložek u Podložky.cz

6. bonus - sleva na nákup výrobků u PhotoTools.cz

7. bonus - sleva na nákup výrobků u Pastrymarket.sk

8. bonus - sleva na nákup výrobků u Diana-company.cz

9. bonus - sleva na nákup vanilky u DR. Vanilka

10. bonus - sleva na nákup vykrajovátek u Vykrajovátka - Marcela

Zaujal vás kurz a rádi byste ho věnovali jako dárek?

Napište si o poukaz.

Přístup k videím máte už na celý život.

Zajímá vás více?

Napadají vás další otázky? 

Tady jsou ty, na které se nás nejčastěji ptáte.

Jak se přihlásím a uhradím kurz?

Hned po vyplnění objednávky vám do e-mailu přijde zálohová faktura. Kurz zaplatíte například bankovním převodem nebo platební kartou.

Kdy dostanu doživotní přístup do kurzu?

Po uhrazení objednávky vám automaticky přijdou přístupy do členské sekce, kde najdete všechny videa. Od této doby máte k nim trvalý přistup.

Co potřebuji mít, abych si videa mohl(a) pustit?

Počítač nebo tablet nebo mobil, stačí vám jen přístup na internet a pak vaše heslo do členské sekce, ktere vám pošleme.

Jak dlouho budu mít přístup k videím?

Na celý život. Máte neomezený přístup 7 dní v týdnu 24 hodin. Kdy vy máte čas a chuť se tomu věnovat.

Zvládnu to?

Ano, videa jsou natočena tak, abyste viděli úplně vše, v detailu. Zvlánou to jak úplní začátečníci, tak pokročilí.

Můžu se vás ptát, když mi něco nebude jasné?

To je jasné, budeme pro vás k dispozici ve FB skupině.

Dostanu certifikát?

Ano. Nafotíte všechny postupy, které jsme vás v kurzu naučili. Vyfotíte celý postup přípravy a fotky nám pošlete. My vám dáme zpětnou vazbu.

Budeme o něco soutěžit?

Ano, jsou pro vás nachystané zajímavé ceny. 🙂

Celý tým udělal vše pro to, aby všechny recepty a návody byly snadné a chutné a postupy vám výrazně zkrátily váš čas v kuchyni! Projděte si materiály, podívejte se na podrobná videa. Pokud máte nějaké otázky, kontaktujte me přímo e-mailem a já vám je pomůžu vyřešit. Vanda